מנועי חיפוש ואינדקסים
מנועי חיפוש ואינדקסים - משרד פרסום מהו ההבדל בין מנועי החיפוש לאינדקסים ?
מנועי החיפוש הגדולים מפעילים רובוטים או עכבישים, על-מנת להוסיף אתרים לבסיס הנתונים שלהם. אותם עכבישים\רובוטים זוחלים ברשת בחיפוש אחר דפים חדשים\אתרים חדשים כדי לשפר את בסיס הנתונים שלהם. הבוט מעדכן דפים המצויים במאגר וכאשר הוא נתקל בכתובת URL הוא קופץ ממנו לאתר הבא וכך הלאה והלאה עד שנגמרים הכתובות בהם עדיין לא ביקר. בכל דף שהרובוט מבקר בו הוא קולט את כל הטקסט המופיע בעמוד. הטקסט שנקלט משמש לניתוח תוצאות השליפה. לאחר שהרובוט גמר לזחול באתר שלך הוא יעבור הלאה דרך הקישורים היוצאים ממנו לאתרים נוספים וימשיכו לחפש גם אתרים חדשים.
כאשר הרובוט ביקר באתר מסוים הוא יחזור לבדוק שינויים ועדכונים שבוצעו בו אחת למספר ימים הכל תלוי סטווח זמני העידכון של האתר, הרובוט למעשה לאחר תקופה מסויימת מגבש לעצמו לוח זמנים להגעה לאתר, אתר שמתעדכן באופו יומי או כל מספר שעות הרובוט יכנס אליו הרבה יותר מהר מאתר שמתעדכן פעם בכמה שבועות. יאהו ו- MSN חוזרים בתדירות גבוהה של פעם ביום (לפעמים יותר) ואילו גוגל חוזר אחת לארבעה ימים בערך.
לעומת מנועי החיפוש קיימים אינדקסים. בהם בדיקת האתרים נעשית ע"י בני-אדם כמוני וכמוך אשר מחליטים אם תופיעו והיכן לפי שיקולם. הרישום לאינדקסים למעשה תומך באתר ונותן לו נקודות זכות בניתוח תוצאות השליפה.
הרבה מקדמי אתרים מנוסים ופחות מנוסים טוענים שרישום לאלפי מנועי חיפוש ואינדקסים מועיל וחיוני לקידום האתר. בהלכה למעשה לא רק שאין זה מועיל אלא גם מזיק, לפעמים מנועי החיפוש כאשר בבדיקה ההדית אחד של השני רואים שאתר באותו היום נרשם לאלפי אינדקסים ומנועי חיפוש הם חושבים שמדובר בתוכנה לא חוקית והאתר נענש. אין אלפי מנועי חיפוש וברוב המקרים מדובר במנועי חיפוש קטנים אשר משתמשים במנועי החיפוש הגדולים (גוגל, יאהו, MSN).
3 המנועים הגדולים גוגל, יאהו ו- MSN אחראים ל- 95% מהחיפושים ברשת ומספקים גם תוצאות עבור פורטלים גדולים, לדוגמא AOL מקבל תוצאות ממנוע החיפוש גוגל.
|